Néhány napja kitaláltam, hogy bonbont szeretnék készíteni. Utána olvasgattam kicsit, majd érlelgettem az olvasottakat, és ma nekiláttam. A külseje 86 %-os kakaó tartalmú fekete csoki, a töltelék milka nugátos csoki, melynek a közepébe egész törökmogyorót tettem. Igazából eléggé biztosra mentem a tölteléket illetően. Fejemben van már több töltelék variáció is. Kipróbálás után írom majd az eredményt. :-)
Írták, hogy akkor jó a bonbon, ha fényes...:D
Karácsonyig úgy gondolom, még sok bonbont fogok készíteni. Ajándéknak is kiváló, és az ünnepváró pillanatokat is színesíti.
húúúha ezt én is szívesen nassolgatnám.. nagyon nagyon gusztusosak.
VálaszTörlésNyami, nagyon guszta!:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki:-)))
VálaszTörlésNagyon gusztusos, biztos nagyon finom is!
VálaszTörlésNagyon guszta lett tényleg! Én is pont most nézegettem a sodrófán, meg a gasztroshopban a klf bonbon mintákat, nagyon tetszenek. Tényleg akkor szép, kis vaj, vagy olaj van benne, vagy mitől lesz fényes? Te, és mizu a szépséges tortákkal???
VálaszTörlésNekem is nagyon összefutott a nyál a számban nagyon gusztusos lett !!!!
VálaszTörlésnagyon gusztusosnak látszik,biztos az is lett.Fényesek is ,és jól néz ki a töltelék.Várom a többit is:)))
VálaszTörlésmmmmm it looks like delicious....I ate them!!!
VálaszTörlésKöszönöm szépen!!! :D
VálaszTörlésMia, nem tettem bele vajat és olajat. A csokit temperálni kell, és ettől lesz fényes. Az a lényeg, hogy 40 C°-ra fel kell melegíteni, majd hirtelen visszahűteni 28 C°-ra, és visszamelegíteni 32 C°-ra. Ettől lesz stabil a szerkezete.
Itt is van egy jó kis leírás:
http://www.bravico.hu/bonbonkeszites
A tortákkal most nincs semmi. Nincs szülinap-szezon a családban, így most nem készítem őket.
Leghamarabb januárban lesz, a két kisebbik gyerkőcöm akkor született. :D
mmmmmm,...ez nagggyon finom lehet!!! ...hogy, Te miket nem tudsz!?
VálaszTörlés:-)))
nyamnyam :)
VálaszTörlésHúúú...de nagyon fincsi lehet...nagyon ügyi vagy!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Még jó, hogy nemsoká megyek ebédelni, mert ettől beindult valami a pocakomban! :)
VálaszTörlésCsuda, hogy milyen sokoldalú vagy! A bonbonjaid ugyanolyan tökéletesek és gyönyörűek, mint az ékszereid és a tortáid :)
VálaszTörlésHűha, Te ez a temperálás leírva egyszerűnek tűnik, de végiggondoltam... hát... Pláne nagy gratula! Juj, akkor mindjárt jönnek a torták (is)!!! :))) Ja, és köszi a linket, meglesem azt is!
VálaszTörlésnagyooooon ügyes vagy!!!! innen is látni, hogy finom:D
VálaszTörlés